Sa coloram scoala din Corlatel

Sa coloram scoala din Corlatel!

Comuna Corlatel este situate la 42 km de municipiul Drobeta Turnu Severin si la 7 km de orasul Vinju Mare, fiind strabatuta de un drum judetean, asfaltat, care duce spre municipiul Craiova.
Scoala cu clasele I-VIII Corlatel este situate in centrul comunei Corlatel, alaturi de biserica si Dispensarul medical si la aproximativ 100 m de Primarie. Scoala a fost infiintata in anul 1907.Boierul Babeanu a donat locul iar scoala a fost facuta de Theodor Costescu. Numarul elevilor inscrisi in anul scolar 2011-2012 este de 190 elevi, dintre care 44 in invatamantul preprimar,57 in invatamantul primar si 89 in invatamantul gimnazial.
Localul scolii este compus din doua corpuri, la un nivel, cel mai vechi corp fiind construit in 1907, iar cel mai nou in 1960, acestea nu au fost niciodata reabilitate ci doar au fost facute mici reparatii. Unitatea noastra este scoala cu personalitate juridical, avand in subordine si Scoala cu clasele I-IV Valea Anilor.
Salile de clasa sunt mari si luminoase, iar spatiul necesar desfasurarii programului scolar intr-un singur schimb este sufficient. Starea fizica a cladirilor este buna: exista ferestre si usi termopan dar mobilierul este vechi.De asemenea exista sala de sport si scoala este dotata cu echipamente si materiale necesare desfasurarii in bune conditii a orelor de educatie fizica.
In cadrul scolii exista o biblioteca ce contine un numar de 3000 de volume , din care 243 au fost asigurate prin programul PIR. Biblioteca functioneaza intr-o sala amenajata in cladirea scolii, avand un numar de aproximativ 300 de cititori.
Elevii scolii noastre reprezinta mandria scolii, iar in vacantele scolare au fost organizate excursii, au fot vizitate muzee, case memoriale, elevii avand ocazia sa cunoasca frumusetile, cultura si istoria patriei prin diferite drumetii si serbari campenesti.
Aceasta dovedeste ca atat cadrele didactice cat si elevii sunt interesati de implicarea lor in activitati scolare, extrascolare dar si in viata comunitatii din care fac parte.
Scoala beneficiaza de cadre didactice cu experienta, dar si de cadre didactice tinere, motivate, receptive la nou, cu necesitati de formare profesionala
Exista si parinti care se implica in viata scolii, dar numarul acestora este redus, comparative cu solicitarile, mai ales in cazul copiilor, in numar destul de mare, ce provin din familii cu situatie materiala precara.
Obiectivele scolii noastre sunt:
-pregatirea optima a elevilor, astfel incat sa le asiguram o integrare in societate, iar scolii un renume.
-preocuparea permanenta pentru asigurarea unor conditii materiale bune care sa favorizeze procesul instructive-educativ.
-incadrarea elevilor si a colectivului didactic in contextual exigentelor actuale, a invatarii permanente, prin promovarea deschiderii fata de societate.

Your rating: None

Dan Trancota a turnat medici si profesori

Dan Trancota, fost prefect al judetului Mehedinti, ar fi dat note informative Securitatii sub numele "Dorin", se arata in sesizarea depusa de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) in instanta. In actiune, este specificat faptul ca Dan Trancota a fost recrutat ca informator in anul 1979, pe cand era profesor la liceul Vinju Mare, primind numele conspirativ "Dorin", pentru "supravegherea informativa in randul cadrelor didactice si a altor intelectuali de pe raza orasului Vinju Mare, pentru a cunoaste la timp orice fapta ce ar putea aduce atingere Securitatii statului".

"Informatiile, pe care le voi furniza organelor de Securitate, vor fi scrise sub forma de nota, iar continutul lor va fi sincer, obiectiv si va reflecta adevarul. Vor fi semnate cu pseudonimul Dorin, in loc de numele meu adevarat", se arata in angajamentul olograf care ar fi fost semnat de Dan Trancota cu Securitatea, document detinut de CNSAS.

Potrivit CNSAS, Dan Trancota a dat informatii despre un profesor de istorie care avea "idei neconforme cu realitatea si supraaprecia civilizatia anglo-saxona", despre o familie din comuna Greci, care facea parte dintr-o secta religioasa, dar si despre aspecte din viata privata a unor profesori, medici repartizati in localitate si despre "aspecte de competenta organelor de militie".

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Mai multe informaţii despre opţiunile de filtrare