Romania se trezeste portocaliilor,vi se apropie sfarsitul politic : Jos Basescu striga manifestantii !!

Tagged:  

Băsescu, contestat de populaţia nemulţumită

Sute de persoane protestează împotriva preşedintelui din cauza unei legi controversate. Presa străină scrie despre scandalul în domeniul sănătăţii care a provocat proteste zile la rând în România.

Agenţia de presă AP scrie că preşedintele României i-a solicitat prim-ministrului să retragă un proiect de lege controversat din domeniul sănătăţii în timp ce sute de persoane au protestat în sprijinul unui oficial care a demisionat după ce s-a opus planul guvernului de a introduce serviciile private de urgenţă în sistemul de sănătate.

Protestatarii s-au adunat vineri seara în centrul Bucureştiului pentru a protesta faţă de reformele propuse după ce preşedintele Traian Băsescu a declarat că îi va cere prim-ministrului Emil Boc să retragă proiectul de lege, declarând că aceasta nu are sprijinul larg în cadrul comunităţii medicale şi este nepopular printre mulţi români, scrie AP.

Anterior, Băsescu a fost un susţinător fervent al reformelor şi s-a ciocnit cu secretarul de stat Raed Arafat, care a demisionat marţi, după ce preşedintele român l-a criticat în mod repetat, din cauza opoziţiei sale faţă de reforme propuse de guvern în domeniul de sănătate.

Joi, aproximativ 1.500 de oameni au protestat în oraşul Târgu-Mureş şi au strigat "Solidaritate cu SMURD!" - referindu-se la serviciul medical de urgenţă pe care Arafat l-a creat în 1990. Zeci de oameni au făcut un miting similar miercuri la un oraş din apropiere.

O pagină de pe Facebook - "Salvaţi SMURD" - a cerut românilor să se alăture sâmbătă în Bucureşti şi în alte nouă oraşe. Site-ul, înfiinţat în această săptămână, a avut mai mult de 235.000 de „likes" vineri.

Arafat, cu toate acestea, le-a cerut susţinătorilor să nu iasă în stradă şi să nu se lase "manipulaţi politic".

Your rating: None

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Mai multe informaţii despre opţiunile de filtrare