Nu arunca banii pe fereastra !!

GENERALI ASIGURARI 0745438573 0766489804 Padre
Cele mai bune tarife la RCA in comparatie cu orice firma concurenta , vino si te vei convinge!!

ISTORIA GENERALI IN ROMANIA

1835 – 1897: Inceputurile
Istoria Grupului Generali in Romania incepe in anul 1835, odata cu infiintarea primei sucursale, in cel mai mare oras comercial romanesc al epocii, Braila, si avand, in principal, ca obiect de activitate, asigurarea marfurilor transportate.

La data de 19 martie 1897, tot la Braila, beneficiind si de capital romanesc, prin participarea Bancii Marmorosch Blank&Co., se infiinteaza Societatea Romana de Asigurari Generale. Aceasta a reusit, chiar de la inceput, in principal datorita puternicelor sale legaturi internationale, ca politele de transport emise sa fie agreate pentru prima data de bancile si institutiile din strainatate, avand acelasi regim cu marile societati de asigurare din Occident.

1935: Mutarea in Bucuresti
Dupa doi ani de functionare la Braila, societatea isi muta sediul la Bucuresti, iar mai apoi isi schimba numele in GENERALA - Societate Romana de Asigurari Generale. Societatea cunoaste o dezvoltare rapida, astfel incat, in anul 1935, Generala devine numarul unu pe piata asigurarilor din Romania, fiind actionara la mai multe societati de asigurare din tara, cum ar fi: Dacia-Romania, Steaua Romaniei, Prima Ardeleana
1948 – 1993: Anii de pauza
In anul 1948, datorita contextului politic, grupul Generali este fortat sa se retraga de pe piata est-europeana. In anul 1993, Generali revine pe piata romaneasca. Astfel, se infiinteaza societatea Generala Asigurari S.A., avand capital mixt italiano-roman, actionarii fiind Assicurazioni Generali (51%) si alte 4 companii romanesti, activitatea vizand in principal asigurarile generale. In anul 1999, Generali Holding Vienna preia pachetul majoritar de actiuni, numele companiei devenind GENERALI Asigurari.

1993 – 2001: Revenirea
Anul 1993 marcheaza revenirea companiei Generali pe piata din Romania, societatea oferind, pentru inceput, clientilor sai (persoane fizice si persoane juridice) o gama larga de asigurari generale, precum: asigurari de incendiu, furt si talharie, CASCO, raspundere civila, asigurarea de intrerupere a afacerilor, asigurarea pentru toate riscurile de constructie, asigurarea pentru toate riscurile de montaj, asigurarea de leasing, asigurari maritime si de transport etc.

Incepand din 2001, odata cu largirea portofoliului prin incheierea de asigurari de viata, Generali acorda o atentie sporita clientilor sai persoane fizice si corporatii. in acest sens, au fost lansate noi produse din categoria asigurarilor de viata.

In ceea ce priveste infrastructura, reteaua teritoriala de distributie a societatii Generali Asigurari este alcatuita in prezent din 91 de agentii si puncte de lucru situate in orasele importante din tara.

La nivel de volum de prime brute subscrise, in 2009, compania a incheiat anul cu 501,5 mil. lei, mentinandu-si pozitia a 8–a in topul celor 43 de companii de asigurare, cu o cota de piata de 5,5%.

Standardul ridicat al serviciilor, profesionalismul demonstrat in lumea afacerilor, politica financiara echilibrata, dublate de un underwriting prudent, au facut din Generali Asigurari o companie cu renume pe plan national si international.

2002 – 2011: Recunoasterea
Meritele companiei au fost recunoscute incepand din anul 2000, cand Business Initiative Directions, organizatie internationala de consultanta si expertiza in domeniul calitatii serviciilor, i-a decernat premiul international de excelenta si calitate "Arcul Europei".

In anul 2002, aceeasi organizatie i-a atribuit premiul „Steaua Internationala de platina pentru calitate”.

Din 2002 si pana in prezent, an de an performantele companiei au fost apreciate si de catre partenerii sai, membrii ai Uniunii Societatilor de Intermediere in Asigurari (UNSICAR).

In 2005, UNSICAR a acordat companiei Premiul Pentru Calitatea Serviciilor, urmand ca in 2008 si apoi si in 2009 sa ii decerneze Premiul pentru „Fair-Play in relatia cu brokerii”.

Calitatea serviciilor si a produselor companiei au fost recunoscute si de o binecunoscuta revista de specialitate dedicata industriei asigurarilor, care de mai bine de 10 ani premiaza cele mai bune societati din piata.

Revista de Asigurari, PRIMM i-a acordat companiei Generali Asigurari urmatoarele premii:

2002: Premiul Special pentru Traditie si Stabilitate,
2004: Premiul Special pentru dezvoltare Durabila,
2006: Premiul Special pentru Calitatea Serviciilor si Premiul „Produsul Anului–asigurari generale: Casco si Eurocasa”,
2007 din nou Premiul pentru calitatea Serviciilor
2009, doua premii: Premiul Produsul Anului Asigurari de Viata – Planul de economii Majorat si Premiul pentru Calitatea Serviciilor.
Toate aceste premii acordate de-a lungul anilor vin sa consolideze imaginea companiei, recunoscuta pentru stabilitatea financiara, pentru calitatea serviciilor si pentru plata rapida a daunelor.

Septembrie 2011: Generali Asigurari si Ardaf fuzioneaza pentru a deveni Generali Romania
Generali Romania este numele noii companii rezultate din fuziunea Generali Asigurari si Ardaf.

Astfel, Generali Romania devine cel de-al 7-lea jucator de pe piata romaneasca de asigurari, cu o cota de piata de 6,6% (conform datelor CSA pentru primul semestru 2011).

Noua companie va oferi toate categoriile de produse de asigurare, care vor fi vandute sub doua branduri şi reţele de vanzare distincte, Generali Asigurari şi Ardaf. Aceasta fuziune nu va aduce nicio schimbare pentru clientii deja existenti. Acestia vor beneficia, insa, de servicii mai bune, o gama mai larga de produse si expertiza atat la nivel local, cat si international.

Generali Romania va avea o noua echipa de management, condusa de Adrian Marin, in calitate de CEO.

GENERALI ASIGURARI
Your rating: None

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Mai multe informaţii despre opţiunile de filtrare