Galeria foto pentru Vie Vin Vinju-Mare

| Image 1 of 5 |

Premiu Vie Vin Vinju-Mare

Premiu Vie Vin Vinju-Mare
Premiu Vie Vin Vinju-Mare
Premiu Vie Vin Vinju-Mare
Premiu Vie Vin Vinju-Mare
Premiu Vie Vin Vinju-Mare

Vie Vin Vinju-Mare

Tagged:  
Vie Vin Vinju-Mare

Compania Vie Vin Vînju Mare a fost fondată de oameni care au simţit întotdeauna că zona viticolă Vânju Mare - Oreviţa este 'inima ţinuturilor vinurilor roşii dn România şi nu numai'.

Centrul de vinificaţie este dotat cu echipamente noi, de ultimă generaţie care îmbunătăţesc substanţial procesul de fabricaţie a vinului, păstrarea şi îmbutelierea iar rezultatul se reflectă în vinurile albe şi roşii de înaltă calitate obţinute.
Recunoaşterea calităţii deosebite a vinurilor noastre roşii şi albe, de înaltă clasă e atestată de numeroase premii şi medalii câştigate de-a lungul timpului.

Profilul Companiei

Societatea comercială Vie Vin Vînju Mare a fost înfiinţată prin achiziţionarea patrimoniului întreprinderii viti-vinicole Vînju Mare şi a 380 ha de teren agricol de către acţionari care au crezut din totdeauna că această zonă viticolă este "inima ţinuturilor vinurilor roşii din România şi nu numai", în scopul de a păstra această bogaţie naturală, care face posibilă obţinerea de vinuri roşii de calitatea cea mai aleasă.

În prezent S.C. Vie Vin Vînju Mare deţine 250 ha de plantaţii de viţă de vie din soiurile Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Riesling Italian, Fetească Regală, Tămâioasă Românească, repartizate în trei ferme localizate în Bucura, Oreviţa şi Nicolae Bălcescu.

Centrul de vinificaţie a fost modernizat şi retehnologizat pentru producerea de vinuri de înaltă calitate.

Prelucrarea primară a strugurilor se face cu utilaje din oţel inoxidabil şi prese cu presiune programabilă de ultimă generaţie.

Fermentaţia se realizează în rezervoare din oţel inoxidabil cu temperatură controlată pentru asigurarea regimurilor de fermentaţie atât pentru vinuri roşii cât şi pentru vinuri albe.

Maturarea vinului se realizează în butoaie de stejar tip Bordeaux.

Dotarea actuală a cramei permite îmbutelierea în butelii de sticlă cu instalaţia de îmbuteliere sub gaz inert sau în sistemul "bag-in-box".