Dan Trancota seful PIN, ciripitor la Securitate?

Magistraţii Tribunalului Bucureşti vor decide dacă Dan Trancotă, liderul Partidului Iniţiativa Naţională (PIN) Mehedinţi a dat note informative Securităţii sub numele “Dorin”, în urma sesizării depuse de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) în instanţă.

În acţiune, se arată că Dan Trancotă a fost recrutat ca informator în anul 1979, pe când era profesor la liceul Vînju Mare, primind numele conspirativ “Dorin”, pentru “supravegherea informativă în rândul cadrelor didactice şi a altor intelectuali de pe raza oraşului Vînju Mare, pentru a cunoaşte la timp orice faptă ce ar putea aduce atingere Securităţii statului.”
“Informaţiile, pe care le voi furniza organelor de Securitate, vor fi scrise sub formă de notă, iar conţinutul lor va fi sincer, obiectiv şi va reflecta adevărul. Ele vor fi semnate cu pseudonimul Dorin, în loc de numele meu adevărat”, se arată în angajamentul olograf semnat de Dan Trancotă cu Securitatea, document deţinut de CNSAS.
Potrivit CNSAS, Dan Trancotă a dat informaţii despre un profesor de istorie care avea “idei neconforme cu realitatea şi supraapriecia civilizaţia anglo saxonă”, despre o familie din comuna Greci, care făcea parte dintr-o sectă religioasă, dar şi despre aspecte din viaţa privată a unor profesori, medici repartizaţi în localitate şi despre “aspecte de competenţa organelor de miliţie”. Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii s-a sesizat din oficiu pentru verificarea lui Dan Trancotă, atunci când acesta şi-a depus candidatura din partea PIN, pentru ocuparea postului preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi.
În urma verificărilor, CNSAS a întocmit, pe 9 iunie, o notă de constatare, ulterior, sesizând Tribunalul Bucureşti pentru a decide dacă liderul PIN Mehedinţi a fost colaborator al Securităţii. Tribunalul Bucureşti a fixat primul termen de judecată pentru data de 30 septembrie. Dan Trancotă a fost prefect de Mehedinţi între anii 2000-2004, făcând parte din Partidul Social Democrat (PSD).

Preluat de la http://www.editie.ro/mod.php?mod=stiri&idstire=70287

Dan Trancota
Your rating: None Average: 5 (1 vote)

ha ha ha
imi aduc aminte de proful de istorie in cauza

Maizemberg sau cum se scrie nu mai stiu...o panarama de om care venea incaltat intr-o cisma si-un pantof...avea idei naziste ...sincer nu avea ce sa caute la ore...

un gunoi,se unfla ca un balon acusi passsssssssssssssssssssss

Chiar nu intelege nimeni ca nu puteai avea o functie de conducere daca nu erai "de incredere". Exista o colectie interesanta de "sifonari" in Vinju-Mare. Intentiile politice ale domnului profesor au atras dupa sine o verificare a dosarului. As vrea insa sa se publice lista tuturor turnatorilor de la securitate care acum detin functii importante in Politie, Posta, Spital, etc, din orasul Vinju-Mare
Oricum nu exista nici o lege care sa ii condamne. Au fost oamenii de nadejde ai acelor vremuri. Astazi s-au adaptat, au functii de conducere pentru ca sunt oameni inteligenti si inteleg ca nu se poate astfel.
Sa nu uitam insa ca Domnul Profesor este unul de o calitate rara in scolile din Romania, si greselile politice nu se amesteca cu teoria relativitatii.
Faceti ceea ce stiti mai bine domnule profesor, lasati politica, cresteti tinerii din Vinju-Mare, lasati politica.
Al dumneavoastra, elevul.

nu mai au ce sa scrie ziarele si au bagat gogomaniile astea....
asta inseamna colaborare cu securitatea ??..ca a scris pe hartie ce stie tot satul??
ma refer la familia de sectanti...
ce putea spune despre ,,aspecte din viaţa privată a unor profesori, medici repartizaţi în localitate şi despre “aspecte de competenţa organelor de miliţie"??
-ca jucau poker si se imbatau..
-ca cei din politie furau mai mult decat paznicii ..si erau mana in mana cu hotii?
.........lumea stia dar poate el a fost singurul care a avut curajul sa se duca sa spuna....sau a fost obligat sa spuna (asa se proceda pe atunci)
oricum nu a schimbat nimic atunci....si nici nu se va schimba nici acum
noi nu putem sa vedem padurea din cauza pomilor .
nu putem sa vedem hotii din cauza paznicilor,nu poti sa arati cu degetul catre mafioti -nu te lasa justitia,

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Mai multe informaţii despre opţiunile de filtrare