batranilor tei!

Tagged:  

E primavara.
Orasul infloreste, pe vechile strazi pietruite se ascund liceenii, de gura sloboda a lumii.
De la an, la an copacii au disparut, din ce in ce mai putini, primavara nu pare sa isi fi pierdut din frumusete. Multimea de copaci infloriti nu mai e multime!
In centru orasului, micul parc pare sa prinda viata, sa se tranforme de la o zi la alta, cand in luna de mai va mai aduce inca odata explozia de mireasma a florii de tei, asemeni unui miracol. Strainii zic ca avem un parc mic, eu zic ca am avut unul foarte frumos, poate si azi este frumos.

Imi aduc aminte de ziua in care o mana de drujbisti au doborat batranii tei.
Copacii care crescusera in zeci de anii, fusesera doborati in cateva ore. Inima verde a orasului disparuse, in cateva ore. Am aflat ca prefectul doreste sa modernizeze parcul. Cel actual era prea vechi. Vechi tei erau prea batranii! Acesta cica ar fost motivul.
Acesta fusese grija cea mai mare a primarului si a consilierilor!
Poate cetatenii acestui oras ar fi putut participa la o discutie publica, in care sa isi poata exprima parerea. Nici vorba de asa ceva. Pur si simplu s-a hotarat ca problema cea mai acuta sunt copacii din parc. Renovarea s-a intins pe mai multi ani si nu cred ca este inca finalizata. Modul in care s-au efectuat lucrarile arata ca de fapt acest parc a fost o piesa pe tabla politici locale. Pur si simplu e atat de greu de inteles ca traditiile se respecta si ca nu se modernizeaza?
In toata lumea copacii cu varsta inaintata sunt ocrotiti la Vinju-Mare acestia sunt dispute politice!
Rusinea este a tuturor, a noastra ca am acceptat, a lor ca nu au ezitat. Nu am auzit nici un primar sa vorbeasca de refacerea copaciilor din oras? Poate ca nu mai este nevoie de ei.
Acum parcul este unul mai tanar, teii cei noi, au luat locul celor batranii, peste 30 ani punem altii. Unii modificati genetic care pot sa satisfaca un prefect machiavelic, un primar de paie si un consiliu local care nu poate sa inteleaga decat statul de plata!

Unul din cele mai frumoase peisaje ale orasului Vinju-Mare se putea vedea acum 7 ani in holul licelui, din fata intrarii laboratorului de chimie, erau batranii tei.

Your rating: None Average: 5 (1 vote)

nici PSD istii nu mai arunca astfel de tranconeli ca nimeni nu le mai crede ,sunt prea ridicoli... auzi faze 10000 de locuri de munca dar vinjenii nu au vrut ca .... le pica dintii nu au avut chef de munca , nu s-au gasit 10000 de oameni in zona etc pai de 25 de ani pizderistii tot cu astea sunt in gura inainte de alegeri . Dupa... liniste si pace ,iar de nu lipesti postere cu ranchinosul de ponta vine unu cu lampa lui aladin si muta putinele locuri de munca din vinju la cujmir.Sau unde isi gaseste si el pupinbucistii, caci cine este pupator are si el nevoie de pupatorii lui.In Vinju mare cine a pupat pe timpul lui Ceausescu si-a invatat nepotii si stranepotii ca pupatul in buci face rau la respiratie dar bine la buzunar .Pupinbucismul este ereditar dar spre fericire orasul nostru are sub 1% din acesta specie

Era mai frumos parcul inainte cu gaste, gaini si alte oratanii la pascut! Aia da! Si stadionul e de rahat... unde mai pasc vacile, oile? Asa ceva??? Blocul ANL si sala de sport ce dracului cauta acolo nu stiu... asa bine era inainte cand ti-era mai mare frica sa treci noaptea prin zona. Chiar nu stiu ce-o fi fost in capul lor! Nici fabrica de componente electronice nu s-a mai deschis in Vanju (ar fi fost vb de vreo 10 000 locuri de munca) ca s-au speriat vanjenii ca raman fara dinti de la "radiatii"! Va meritati soarta cu varf si indesat!

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Mai multe informaţii despre opţiunile de filtrare